2 september: 25-jarig jubileum Yzeilen Amsterdam

Yzeilen 2012 Foto Titus Dekker

Yzeilen 2012
Foto Titus Dekker

Beleef het jubileum: 25 jaar Yzeilen met de Terra Nova

Op 2 september wordt op het IJmeer in Amsterdam het 25-jarig jubileum Yzeilen gevierd.
Yzeilen, een evenement voor zeilende bedrijfsvaartuigen, wordt georganiseerd door het Havenmuseum Amsterdam.

De Terra Nova is hiervoor uitgenodigd en vertegenwoordigt de behoudsvereniging Het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB). De Terra Nova ligt afgemeerd aan de Sumatrakade, de noordkant van het Java eiland in Amsterdam.

Een unieke gelegenheid om van dichtbij te genieten van historische bedrijfsvaartuigen onder zeil, het ‘palaver’ en de ‘beste stuurlui aan wal’. Op vrijdagavond welkom voor de deelnemende schippers, zaterdagochtend palaver en op zaterdagavond de prijsuitreiking, After Sail en het optreden van de 4Tuoze Matroze. Het volledige programma van het Yzeilen is hier te vinden.

De Terra Nova vaart op donderdag van Gorinchem naar Amsterdam en zondag terug naar Gorinchem. Wil je meevaren of overnachten, stuur een mailtje naar terranova@lvbhb.nl.

De slaapgelegenheid is gesitueerd in het voorruim, er zijn geen aparte slaapkamers, wel afgescheiden ‘chambrettes’. Neem zelf een slaapzak, kussensloop en handdoek mee. Douche en wasruimte zijn aanwezig.
De Terra Nova beschikt niet over een pinautomaat; gelieve contact af te rekenen tijdens het verblijf. Dit geldt ook voor de drankjes aan boord. Houd er rekening mee dat tijdens het Yzeilen het gehele ruim gebruikt wordt. Dit betekent dat de bedden overdag even aan de kant moeten.